standardbred

Alla inlägg den 24 april 2011

Av Frida Karlsson - 24 april 2011 21:28

Flyttade Roger idag. Dagen började i gävle, vi körde till stockholm för att hämta hästlastbil, vidare mot örebro för att hämta häst sen till gävle för att lämna häst. Pappa körde bilen och körde riktigt bra men med lastbil så hör man minsta lilla hästen gör och dessutom hade vi kamera så vi såg allt som hände i hästdelen. Efter varje rondell så gnäggade roger, antingen klagade han väl på körningen och tyckte vi skulle hålla oss till helt raka vägar eller så ville han bara tala om att han fixade rondellerna. 


Väl uppe så hade han blivit rätt svett, jag hade svettäcke på honom just för att jag antog att han skulle bli lite stressad och svett. När jag lastat ur honom så plockade jag av transportskydden och sen var han nästan på väg upp på lastbilen igen så han verkade trivas att åka i alla fall. 


Han fick gå in i sin box, fixade vatten och hö till honom men han petade bara lite i höet och hälsade på boxgrannen över väggen som inte har galler. Efter att ha lastat ut lite hästprylar så for vi mot min lägenhet och stannade till för bankomat och drickastopp på vägen. Sen tog mina föräldrar lastbilen tillbaka till stockholm för att senare åka vidare hem till Kalmar.


Jag åkte ut till stallet igen för ihopsläppet i hagen skulle ske runt 19tiden. Roger har inte varit några bekymmer att släppa ihop i grupp, även om han kaxat till sig på senare tid så har han aldrig jagat eller sparkat utan mest skrikit åt de andra. Idag så jagade han undan en häst hela tiden, den hästen fick inte vara i närheten av stona. Den andra valacken som släpptes ihop samtidigt hade de varnat för att han troligtvis skulle jaga undan alla hästar, men den hästen gick bara fram och tillbaka längs staketet på ett ställe och brydde sig inte om de andra hästarna utan det var mitt kräk som ställde till elände. 


Stona som han egentligen ville åt var itne ett dugg intresserad av honomn och försökte jaga iväg honom istället och tydde sig till valacken som inte ville vara kvar i hagen utan vandrade fram och tillbaka.


Det hela lugnade sig en del men det är fortfarande ovisst om vem som bestämmer. Roger blev inte riden idag utan han motionerade sig själv till han blev dyngsur av svett. Har det lugnat sig i hagen imorgon så rider jag en sväng men annars så får de gå där tills allt är uppklarat.


Jag saknade kameran, roger showade riktigt ordentligt och man hade fått ihop riktigt snygga bilder. Hagen är rätt kuperad med mycket träd och grejjer men han höll rätt bra koll på fötterna trots att han är van vid hagar som är helt platta.

Ovido - Quiz & Flashcards